Foredrag

Velkommen til foredrag med forskellige emner. 

Guldalderen fik speciel opmærksomhed med Omvisningen i udstillingen Dansk Guldalder på Statens Museum for Kunst 27. august. og næste omvisning bliver 11. februar om Anna Ancher.

Vi ser frem til at opleve Emil Erichsen, der fortæller om de mange oplevelser og erfaringer, han har gjort på rejserne rundt i verden med "Havana". De fleste kender ham sikkert fra hans medvirken i "Kurs mod fjerne kyster". Nu glæder vi os til at opleve ham i Birkerød med i et underholdene og eksotisk foredrag onsdag den 20. november. 

Med Penslen i Rygsækken tager Alek Krylow os med på rejse ud i spændende områder beskrives med foto og ikke mindst hans utrolige billeder med akvarel og tusch.

Se foredragene, der afholdes i Immigrantmuseet i Farum. Drømmen om Amerika d. 26/2 og Californien og den amerikanske drøm 4/3.
Begge foredrag sætter på hver sin måde fokus på at der altid har været folkevandringer på grund af krige, sult, forfølgelse eller blot ønsket om at skabe sig en bedre tilværelse. Vi tilbyder rabat på disse to foredrag - kontakt os og aftal nærmere på tlf. 70 20 65 74 eller post@fritidsskoler.dk .

Vi vil slutter rækken af foredrag om vin med fokus på dansk vinavl og -produktion ved lokal vinbonde Jean Becker.

hvis du oplever problemer med at tilmelde dig er du meget velkommen til at kontakte  skolelederLena Becker på tlf. 70 20 65 74 eller post@fritidsskoler.dk

 

 

Navn Start Ugedag Sted Underviser  
Jorden rundt med Havana 20‑11‑2019 19:00 Ons Administrationsbygningen/Birkerød Bibliotek Emil Erichsen
Se mere   Luk  
 • Navn: Jorden rundt med Havana
 • :
 • Start: 20‑11‑2019 19:00
 • Ugedag: Ons
 • Sted: Administrationsbygningen/Birkerød Bibliotek
 • Underviser: Emil Erichsen
Se mere   Luk  

Jorden rundt med Havana.

I dette underholdende og eksotiske foredrag fortæller Emil Erichsen  om de mange oplevelser og erfaringer, som han har gjort sig undervejs på rejserne med Havana. Han fortæller autentisk og energisk om livet som skipper, det at rejse jorden rundt, når man kun er i starten af 20’erne og det ansvar der følger med. Emil tager deltagerne med på en rejse ud i den store verden, og beretter også om, hvordan det har været at medvirke i “Kurs mod fjerne kyster”, og samtidig have hele Danmark med sig på eventyr.
 


PS: hvis du har problemer med tilmeldingen, er du velkommen til at sende en mail til post@fritidsskoler.dk eller ringe på tlf. 70 20 65 74 .
Lena Becker, skoleleder.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B92111
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 20-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Susanne Rübner
Emil Erichsen
Priser:
Almen DKK 175,00
Danske vine 27‑11‑2019 19:00 Ons Blovstrød Idrætsanlæg Jean Becker
Se mere   Luk  
 • Navn: Danske vine
 • :
 • Start: 27‑11‑2019 19:00
 • Ugedag: Ons
 • Sted: Blovstrød Idrætsanlæg
 • Underviser: Jean Becker
Se mere   Luk  

Bliv opdateret denne aften om årets vinhøst og få samtidig en status på udviklingen i dansk vin, siden de i år 2000 fik tilladelse til at dyrke vin kommercielt og dermed også måtte sælge deres produkter.
Denne aften får deltagerne et overblik over dansk vinavls udbredelse og smager på 8 danske vine.

Prisen er kr. 250,-der dækker foredrag og smagsprøver. Husk at medbringe to vinglas.

Foredrag ved lokal vinbonde og kommerciel vinavler Jean Becker.
Han startede i 1998 som vinavler og dyrker nu vin på tre marker i Allerød, Fredensborg og Rudersdal, hvor vinmarken Fursødal blev genplantet i

Dansk vin begyndte i Birkerød!
På den sydvendte skråning mellem Kongevejen og Vasevej i Birkerød voksede druer til Furesødal mousserende druevin fra 1936 til midten af 1950’erne.
Furesødal Vinmark, Birkerød Kongevej 3, 3460 Birkerød blev genplantet i sommeren 2006 af Jean Becker, Birkerød. Der blev plantet 550 vinstokke. Heraf er de fleste blå druer af sorterne Regent og Rondo, en mindre del af grønne druer Solaris og Zalas Perle og endelig lille del af de oprindelige sorter.
Vinmarken v. Granhøjgård. Tingbækvej 5, 3460 Birkerød.
Her blev de første spadestik på vinmarken taget i sommeren 2013. Der arbejdes i sæsonen i vinmarken hver torsdag kl. 14-18.
I efteråret 2018 var der plantet i alt ca. 1000 vinplanter. Første høst var i efteråret 2016.
Druerne bliver til hvidvin og senere til mousserende vin.

 

 

 

 

 

.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: A92113
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 27-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Jean Becker
Priser:
Almen (incl. materialer) DKK 250,00
Van Gogh – lidenskab og kunst 10‑12‑2019 19:00 Tir Mantziusgården i Birkerød Christian Friis
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Van Gogh – lidenskab og kunst    OBS: vi udsætter foredraget til senere på efteråret!  

Historien om van Goghs liv og kunst til hans tidlige død i en alder af 37 år er en gribende fortælling. Hans værker sælges til skyhøje priser på internationale kunstauktioner, men i sit liv forblev han fattig og stort set ukendt. På ti år producerede han over 900 malerier, men solgte i sin levetid kun et enkelt.

Myterne om ham er mange. Hans dedikation til kunsten kostede ham hans helbred, og hans belastede sindstilstand førte ham til at skære sit øre af og endelig til at tage sit eget liv.

Samtidig viser hans breve ham som et intelligent og lidenskabeligt menneske, og i hans malerier træder en dybt original kunstner frem.

PS: hvis du har problemer med tilmeldingen, er du velkommen til at sende en mail til post@fritidsskoler..dk eller ringe på tlf. 70 20 65 74 .
Lena Becker, skoleleder.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B92113
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-12-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Christian Friis
Priser:
Almen DKK 150,00
Anna Ancher. Omvisning i udstilling 11‑02‑2020 15:00 Tir Adresse: Se kursusbeskrivelse Susanne Rübner
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Presseomtale nov. 2019: Ny udstilling på SMK: ”Hun er som et solskin”
Anna Ancher var en af de helt centrale kunstnere omkring år 1900. Hun bragte internationale strømninger i kunsten med sig hjem fra rejser og ind i sine malerier fra Skagen. Til foråret præsenterer SMK den største retrospektive udstilling om Anna Ancher nogensinde.

Udstillingen ANNA ANCHER består af omkring 150 malerier og pasteller samt 30 tegninger. Derudover inddrages arkivmateriale som breve, skitsebøger, fotografier og kulturhistoriske genstande. I forbindelse med udstillingen udgives en stor, rigt illustreret publikation med artikler af litterat Lillian Munk Rösing, kunsthistoriker Elisabeth Fabritius m.fl. Publikationen præsenterer også hidtil ukendt arkivmateriale fra Anchers Hus på Markvej i Skagen, hvor Anna og Michael Ancher boede med deres datter Helga fra 1883.

En moderne maler

Anna Ancher betragtes som en af de mest betydningsfulde malere i dansk kunst. Udgangspunktet for hende var den kunstnerkoloni i Skagen, som hun hele sin karriere var en del af, men inspirationen til værkerne hentede hun også i udlandet – især i Paris. I de velkendte motiver fra hendes hjemby Skagen eksperimenterede hun med lys, farver og forenkling. Det gjorde hun på en måde så radikal, at hun bidrog til nytænkningen af dansk malerkunst.

 • Anchers maleri var tematisk præget af en stærk tilknytning til lokalsamfundet og et livslangt kendskab til Skagens lys og geografi. Samtidig formående hun at indoptage nogle af de mest moderne og radikale kunstneriske ideer, der var toneangivende i fx Paris. Hun blev dermed en af de kunstnere, der formåede at bane nye veje for et moderne maleri.
 • Sammen med sin mand og nære kunstnerkollega Michael Ancher og de øvrige Skagensmalere, skabte hun et selvstændigt moderne gennembrud for maleriet, der fortolkede nye tendenser i moderne europæisk maleri med udgangspunkt i det lokalmiljø, hun kom fra.

Museet anbefaler, at man ankommer til museet 15 minutter før omvisningens start.
Vi mødes ved gruppeindgangen til venstre for hovedtrappen. Denne indgang fører direkte til garderobeområdet.
Garderobeskabene benyttes UDEN mønter.
Tasker større end A4-format og vandflasker må ikke medbringes i udstillingerne.
Det er tilladt at fotografere på museet, også med mobiltelefon, dog ikke med blitz.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: E01121
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 11-02-2020 15:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Susanne Rübner
Priser:
Almen DKK 150,00
Med penslen ....... 20‑02‑2020 19:00 Tor Birkerød Idrætscenter Alek Krylow
Se mere   Luk  
 • Navn: Med penslen .......
 • :
 • Start: 20‑02‑2020 19:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: Birkerød Idrætscenter
 • Underviser: Alek Krylow
Se mere   Luk  

Hør hvilke spændende oplevelser, der kan komme ud af det, når man med rygsækken og skitseblok kommer helt tæt på den lokale befolkning!

Oplevelserne videregives dels gennem engagerede fortællinger, dels gennem fantastiske lysbilleder og massevis af tegninger og akvareller fra de tre måneder lange rejse.

Hør om de spændende "Toraja" folket på Sulawesi og deres meget særprægede ceremonier omkring døden og begravelse.

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: B01105
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 20-02-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Alek Krylow
Priser:
Almen DKK 100,00
Drømmen om Amerika - den danske udvandring til USA 26‑02‑2020 18:30 Ons Adresse: Se kursusbeskrivelse Christian Friis
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

I årene fra 1860 til udbruddet af 1. Verdenskrig udvandrede en ud af ti danskere. Langt størstedelen søgte lykken i Amerika. Hvad rejste de væk fra? Hvad håbede de at finde? Hvordan blev deres nye tilværelse i det fremmede efter ankomsten til New York? Den danske udvandring til Amerika er spændende stykke Danmarkshistorie, der kaster lys over forandringer i datidens danske samfund. Foredraget stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel samt drømmen om og troen på en bedre tilværelse på den anden side af Atlanten.

Vi ser frem til at afholde foredraget i Immigrantmuseet - Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.

PS: hvis du har problemer med tilmeldingen, er du velkommen til at sende en mail til post@fritidsskoler.dk eller ringe på tlf. 70 20 65 74 .
Lena Becker, skoleleder.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: D01112
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 26-02-2020 18:30
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Christian Friis
Priser:
Almen DKK 150,00
Californien og den amerikanske drøm 04‑03‑2020 18:30 Ons Adresse: Se kursusbeskrivelse Christian Friis
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Siden udbruddet af guldfeberen i 1849 har Californien mere end nogen anden stat repræsenteret USA som mulighedernes land, som det forjættede land. Staten forbindes med en af de stærkeste amerikanske ideer, den amerikanske drøm: at alle her kan smede sin egen lykke.
Californien er fortællingen om den oprindelige befolkning og om de europæiske opdagelsesrejsende, den spanske kolonitid, den mexicanske periode og endelig stat i unionen. Og det er fortællingen om Golden Gate og Hollywood, om Silicon Valley, førerløse biler og verdens tech-giganter. Blandt USAs 50 stater har Californien den største befolkning, og den er en af de rigeste stater. Tag med på en tur til Californien, som nogle amerikanere selv betragter som en kulturel forløber for resten af landet.

Foredraget afholdes i Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

 

 PS: hvis du har problemer med tilmeldingen, er du velkommen til at sende en mail til post@fritidsskoler.dk eller ringe på tlf. 70 20 65 74 .
Lena Becker, skoleleder.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: D01113
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-03-2020 18:30
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Christian Friis
Priser:
Almen DKK 150,00