Mad og vin
Her kan du tilmelde dig kurserne Begynderkurser for vinavlere.
Få god og sund motion og frisk luft: Gå i lære som vinbonde!
Kontakt Jean Becker på tlf. 40 60 57 55 hvis du er interesseret.
Du kan i første omgang også blot aftale et besøg i vinmarken, hvor du kan få et indtryk af arbejdets omfang - og måske også høre lidt om den danske vinproduktion.
Mad: Vi håber at kunne tilbyde Fars Køkkenskole senere på foråret i både Allerød og Birkerød. Foreløbige datoer er indsat. Er du interesseret er du velkommen til enten at tilmelde dig, eller kontakte Lena Becker, skoleleder på tlf. 70 2065 74 hvis du vil vide noget mere konkret (denne tekst er indsat 17.2.21)
Navn | Start | Ugedag | Sted | Underviser | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vinavl modul 1 og 2 | 27‑02‑2021 13:00 | Lør | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 1 Forberedelse og planlægning. MODUL 2 Anlæg vingården. Kurset afholdes på mit lager, adressen Bregnerødvej 132B, 3460 Birkerød.
|
||||||||||||||||||||||||
Vinavl modul 1 og 2 - ONS | 10‑03‑2021 19:00 | Ons | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 1 Forberedelse og planlægning. MODUL 2 Anlæg vingården. Kurset afholdes på mit lager, adressen Bregnerødvej 132B, 3460 Birkerød.
|
||||||||||||||||||||||||
Vinavl modul 1 og 2 | 11‑03‑2021 19:00 | Tor | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 1 Forberedelse og planlægning. Intro til vinpart - medavler i Birkerød. MODUL 2 Anlæg vingården. Kurset afholdes på mit lager, adressen Bregnerødvej 132B, 3460 Birkerød.
|
||||||||||||||||||||||||
Vin avl modul 3 | 10‑04‑2021 14:00 | Lør | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 3 Pasning af vingården. Gødskning: Vinplanterne skal have noget at leve af. I etableringsfasen kan der tilføjes gødning, så planten kan danne et godt rodnet. Beskæring: Når faren for frost er forbi, hvilket normalt vil sige i marts, foretages en kraftig vinterbeskæring. Beskyttelse mod frost er noget vi skal tage hensyn til. I det danske klima er det ikke nødvendigt at beskytte mod normal vinterfrost. De kan dog være nødvendigt med passende læ, så planterne ikke tørrer ud. Planterne er neget følsomme for frost i starten af maj, lige når de springer ud. Frost lige inden høst er ikke noget stort problem for høsten, men det kan svække afmodningen og dermed vinterhårførheden, så der kan ske skader i løbet af vinteren. Forebyggelse af sygdomme: Der findes nogle få sprøjtemidler, der må bruges i dansk vinavl. De skal benyttes forebyggende, altså inden angrebet er sat ind, da de ikke er kraftige nok til at helbrede. Man skal overveje om dyrkningen skal være økologisk eller konventionel samt lave en sprøjteplan og følge den. Beskyttelse mod fugle: nogen sætter permanent net op over hele vinmarken, men det mest almindelig er at sætte net op på begge sider af rækkerne, så de dækker druezonen. Net opsættes i starten af august, inden fuglene for alvor får interesse for druerne. Høst: Man høster første gang på treårige planter. Høsten skal foregå, når druerne er modne. Man kan f.eks. en gang ugentlig fra 1. september plukke nogle druer og måle sukkerindhold og pH-værdien. Høsten bør ske når druerne er fysiologisk modne, eller hvis der pludselig kommer frost. Mødesteder aftales på kurset.
|
||||||||||||||||||||||||
Fars Køkkenskole Allerød | 20‑05‑2021 17:00 | Tor | Kratbjergskolen, Afd. Ravnholt | Jan Jensen | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Fars køkkenskole i Allerød er for fædre og deres børn, der går i 2.-4. klasse. (Annonceres med forbehold for ændringer pga. coronaforholdsreglerne) Er det ofte svært at finde inspiration til nye retter, som er nemme at lave? I vil møde Jan som er underviser på kurset. Han sætter gang i kokkeriet, hvor du og dit barn laver god, sund mad på en sjov måde, og I lærer lidt om diverse råvarer og udskæringer. Har du aldrig prøvet at lave mad eller du synes ikke lige, at det er det letteste i verden, så garanterer vi, at du alligevel kan være med. Samtidig får du en helt unik mulighed for at få en fantastisk oplevelse sammen med dit barn/dine børn. Du og dit barn deltager 3 aftener og får mad, opskrifter og undervisning. Vi laver mad og anvender kød, som alle kan spise. Har du særlige hensyn kan du melde dette til Jan første mødegang. Mad og køkkenskole forløber over 3 aftener, hvor vi mødes på skolen kl. 17.00 hver anden uge. Allerød 20/5, 3/6 og 17/6
Gå til holdsiden for mere info
|
||||||||||||||||||||||||
Fars Køkkenskole Birkerød | 27‑05‑2021 17:00 | Tor | Søholmskolen, afd. Toftevang i Birkerød | Jan Jensen | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Fars køkkenskole i Birkerød er for fædre og deres børn, der går i 2.-4. klasse. Er det ofte svært at finde inspiration til nye retter, som er nemme at lave? I vil møde Jan som er underviser på kurset. Han sætter gang i kokkeriet, hvor du og dit barn laver god, sund mad på en sjov måde, og I lærer lidt om diverse råvarer og udskæringer. Har du aldrig prøvet at lave mad eller du synes ikke lige, at det er det letteste i verden, så garanterer vi, at du alligevel kan være med. Samtidig får du en helt unik mulighed for at få en fantastisk oplevelse sammen med dit barn/dine børn. Du og dit barn deltager 3 aftener og får mad, opskrifter og undervisning. Vi laver mad og anvender kød, som alle kan spise. Har du særlige hensyn kan du melde dette til Jan første mødegang. Mad og køkkenskole forløber over 3 aftener, hvor vi mødes på skolen kl. 17.00 hver anden uge. Allerød 20/5, 3/6 og 17/6
|
||||||||||||||||||||||||
Vin avl modul 5 | 29‑05‑2021 10:00 | Lør | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 5 Smagning af danske vine. Beskrivelse af smagsindtryk - smag af danske druer. Pointgivning - afholdelse af lokale vinsmagninger.
|
||||||||||||||||||||||||
Vin avl modul 4 | 29‑05‑2021 15:00 | Lør | Adresse: Se kursusbeskrivelse | Jean Becker | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
MODUL 4 Vinifikation Vi starter med at lære hvad man gør, og anvender indkøbt druemost til de første forsøg. Vi gør dette inden du høster første gang, således at du véd hvad du skal gøre, og således ikke bruger dine egne druer til de første forsøg. Vi lærer hvad vi skal gøre ved hhv. rødvin, rosé og hvidvin.
|